Denkstijl

Denken doen we allemaal, maar…HOE denken we eigenlijk?

Veel interessanter dan je eigen denk-blauwdruk kan het niet, toch? Als je het digitale interview hebt gedaan beschik je over een uitgebreid hulpinstrument over HOE jij de dingen doet en waarneemt, wat jou motiveert en hoe jij informatie verwerkt. Het levert je veel informatie op over je loopbaan. En tegelijkertijd ook over elke andere keuze die je wilt maken, het geeft inzicht in je partnerrelatie, je vriendschappen en collega’s en helpt je enorm bij je persoonlijke ontwikkeling/effectiviteit. 

Comfortabele Pilotenbril

Iedereen is uniek. Dat is een waarheid als een koe. Maar wist je ook dat mensen (net als computers) echte ‘basis- instellingen’ hebben. 
Bij computers kun je de instellingen gemakkelijk wijzigen. Bij mensen ligt dat anders. Die moeten heel wat meer werk verzetten om hierin veranderingen aan te brengen. En dat wordt een stuk gemakkelijker als je weet hoe het zit met onze ‘gekleurde bril, ‘de automatische piloot’ of ook wel ‘ons comfortgedrag’ genoemd.

Opgeruimd staat netjes
Voor de fijnproever: ja, er zitten nogal wat laagjes in ons systeem. En je metaprogramma’s gebruik je heel onbewust. Over deze eigen denkstijlen valt heel veel leuks en leerzaams te ervaren. Zodat je leven een stuk gemakkelijker en succesvoller wordt. Zodat je de tegenhanger van jouw denkstijl leert kennen en flexibeler (begripvoller) wordt en goed aan kunt sluiten bij andere denkstijlen dan de jouwe. Anders denk je je letterlijk vast! Opgeruimd staat netjes, keuzes maken wordt gemakkelijk en je scherpt je competenties en je sociale vaardigheden flink aan.

Lekker stijlvol
Ons gedachtegoed is dat iedereen anders is. En vooral zichzelf kan blijven. Maar wel met het inzicht dat anderen ook zichzelf mogen zijn. En begrijpen HOE anders, anders kan zijn. Daar groei jij zelf ook van want je kunt alleen (h)erkennen waar je weet van hebt. Er een sport van maken om daar goed mee om te gaan. Geen ergernissen meer, maar met humor het anders zijn ervaren en je stijlvol uitleven.

Wat is er uniek aan Identity Compass®?
NLPmenuidentitycompass

In plaats van 3 tot 4 factoren te meten en aan elke factor een bepaald aantal eigenschappen toe te schrijven, meet Identity Compass® deze eigenschappen direct en is daardoor ongekend nauwkeurig. Identity Compass® Profielen zijn veel gemakkelijker te interpreteren aangezien men zich steeds op één van de volgende eigenschappen concentreert:

  • Persoonlijke voorkeuren in denken en doen
  • Persoonlijke waarden voor korte- en lange-termijndoelstellingen
  • Persoonlijke motivatiefactoren en hoe die tot uiting komen
  • Manier van informatieopname en -verwerking

Het profiel van Identity Compass® geeft geen oordeel over goed of slecht, het geeft voorkeurstijlen aan. Identity Compass® is meertalig, men kan een profiel bijvoorbeeld in de ene taal invullen en de resultaten in een andere taal bekijken. 

 

Comments are closed.