Taal

Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)? 

In het kort: NLP is de techniek van de mind en de studie naar succes. Een pragmatische en praktische studie naar de ingrediënten van excellent presteren.

NLP is een zeer krachtig en concreet toepasbaar communicatiemodel. Het geeft je inzicht in hoe je waarneemt, denkt, voelt en handelt. NLP gaat over je innerlijke wereld. NLP maakt je bewust van de ‘processen’ die spelen binnen communicatie en reikt je tools en technieken aan om je communicatie met anderen én met jezelf succesvoller en flexibeler te maken.

Hoe meer kennis je over je innerlijke wereld hebt, hoe makkelijker je berichten naar de buitenwereld overbrengt en hoe succesvoller je in het leven staat.

NLP geeft je toegang tot (ongekende) vermogens en geeft een ‘boost’ in je persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke kracht. In deze basistraining leer je hoe je je eigen stuur over je leven (weer) in handen neemt.

Of, zoals Richard Bandler, één van de grondleggers van NLP, het zo mooi kan verwoorden:

TIME TO DRIVE YOUR OWN BUS!

                                                   

 

Waar komt de naam ‘Neuro Linguïstisch Programmeren’ vandaan?

De geschiedenis vertelt dat de grondleggers van NLP, Richard Bandler en John Grinder, deze term tijdens één van hun bijeenkomsten en onder het genot van een glaasje wijn hebben “bedacht”.

Neuro

Heeft betrekking op dat wat we waarnemen en verwijst naar de interactie tussen lichaam en geest en het neurale systeem (centraal zenuwstelsel)

Linguïstisch

Het ordenen van wat je waarneemt en deze waarnemingen voorzien van taal en andere non-verbale communicatie die we gebruiken om betekenis te geven aan het denken en voelen.

Programmeren

Interne programma’s en gedragspatronen die we gebruiken om onze doelen te gebruiken

NLP is een houding en een methode (a way of life) waardoor je meer flexibel kunt zijn in je gedrag en meer succes kunt bereiken bij alles wat je doet.

 

Voor wie is NLP bestemd:

  • Voor iedereen die nieuwsgierig is en open staat voor veranderingen en op zoek is naar meer kwaliteit en persoonlijke groei in het leven.
  • Voor iedereen die met mensen werkt en meer wil halen uit communicatie en samenwerking.
  • Voor iedereen die het leven meer zelf wil bepalen.
  • Voor iedereen die zich bewust wil worden van de waarden en overtuigingen die het dagelijkse gedrag en de communicatie sturen.
  • Voor iedereen die persoonlijke vragen wil oplossen zoals: relaties, opvoeding, werk, klanten, familie, mezelf……

Er zijn legio boeken geschreven over NLP. Check onze literatuurlijst HIER

 

Comments are closed.